2013. április 25., csütörtök

Cukor,mely nem hízlal(Édesfű-Sugar baby-Stevia) - Jelenlegi ára: 250 Ft


Cukor, mely nem hízlal (Sugar baby-Stevia)
Ha Ön cukorbeteg, fogyókúrázik vagy csak egyszerűen szeretne egészségesebben élni, akkor a Stevia az Ön édesítőszere is!
Dél-Amerikában a Sugar-Baby tradicionális édesítőszerként már hosszú ideje használatos. A levelek édesítőanyag tartalma jelentősen meghaladja a normál cukorét. Nincs kalória, ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják. Hatása rendkívüli és már két-három levél elegendő egy kanna tea megédesítéséhez. A levelek kiszárítva hosszú ideig megtartják hatásukat. A Sugar-Baby nem télálló!! Nyáron dézsás növényként a szabadba tehetjük. Télen mindenképpen tárolást igényel. A leveleket háromhetenként szedjük, szüreteljük le, aminek eredményeképpen bokrosabb növekedést érhetünk el és a friss levelek is gyorsabban fejlődnek.
Az ár 1 csomagra (10 mag) vonatkozik.
További termékeim:  Csodaszepviragok termékei a TeszVesz piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Hogyan kezdjünk hozzá?
A magokat a föld felszínére vagy pár milliméter mélyre ültessük, rendszeresen öntözzük és tartsuk meleg, napfényes helyen! A magok 10-15 nap múlva kezdenek kicsírázni. A kis csíranövényeket már óvatosan öntözzük, mert hajlamosak a palántadőlés nevű betegségre! Az 5-6 leveles palánták már kiültethetőek, de csak a fagyok elmúltával!
A fiatal növények nagyon érzékenyek a hidegre, ezért mindenképpen a tavaszi fagyok elmúltával szabad csak kiültetni azokat, de leginkább akkor, amikor a talaj hőmérséklete 8-10C foknál már nem nagyon lesz alacsonyabb. A növényeket kb. 50cm-re ültessük egymástól!
 
Öntözés, tápanyagellátás
A Stevia növény a tápanyagokban gazdag talajokban érzi jól magát! Mivel a növényt tápláló gyökerek leginkább a talajfelszín közelében terülnek el, a gyengébb minőségű talajokat a felszíni trágyázással könnyen alkalmassá tehetjük Stevia termesztésre.
A Stevia növények nemcsak a hidegre, de a túlzott nedvességre is érzékenyek! Ezért inkább rendszeresen kevés vízzel öntözzük és ügyeljünk arra, hogy a talaj jó vízelvezető-képességű legyen! A száraz nyári időszakban rendszeres öntözéssel és a növények körüli talaj takarásával(komposzt, mulcsi, stb. ) előzhetjük meg a talajfelszín közelében elterülő gyökerek kiszáradását.
A Stevia növények meghálálják a műtrágyázást is, de ajánlatos olyan műtrágyát használni, melynek nitrogéntartalma kisebb, mint foszfor- és káliumtartalma, vagy alkalmazzunk organikus műtrágyát, mely fokozatosan bocsátja ki nitrogéntartalmát!
 
Ha nincs kert
Ha nincs saját kertünk, akkor sem kell lemondanunk a Stevia termesztés örömeiről! Steviát nevelhetünk ablak között, erkélyen, cserépben, balkonládában, stb., csak arra kell ügyelnünk, hogy minél napfényesebb hely legyen! Legalább 20cm átmérőjű cserép lenne az ideális a növényeknek, laza, tápanyagban gazdag földdel megtöltve. Egy kevés mulcsit szórhatunk a föld tetejére a felszíni gyökerek védelmére. Rendszeresen kis mennyiségű vízzel öntözzük, kerülendő a talaj teljes kiszáradása, de a túlzott nedvesség is káros lehet! Használjunk megfelelő tápodatot!
A leveleket folyamatosan arathatjuk a növényről vagy késő ősszel vágjuk vissza az egész növényt kb. 5cm magasságban! A fagyok elött hozzuk be napos, fagymentes helyre!
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.



Jelenlegi ára: 250 Ft

Az aukció vége: 2013-05-13 06:22
. Cukor,mely nem hízlal(Édesfű-Sugar baby-Stevia) - Jelenlegi ára: 250 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése